Księgarnia internetowa Solaris - Fantastyka ze świata i okolic
Dobre Miasto.org Forum Dobre Miasto.org
www.dobremiasto.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zasady funkcjonowania serwisu 'wybory2006'
Autor Wiadomość
AMIHoO Płeć:Mężczyzna
Ojciec Wymysliciel
Ojciec Wymysliciel

PostWysłany: Sro Paź 25, 2006 6:16 pm   Zasady funkcjonowania serwisu 'wybory2006' Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

Celem dyskusji, którą mam zamiar zacząc jest jest to, że planujemy 'na dniach' uruchomić taki mini serwis poświęcony wyborom samorządowym. Dlatego została wyłączona możliwość komentowania newsa na stronie głownej. Trochę cierpliwości.
Serwis będzie czymś w stylu spisu kandydatów: na radnych,burmistrza i komitetów wyborczych. Będzie się można wypowiedzieć pod każdym z nich.

Chcę wyraźnie zaznaczyć, że moderacja będzie bardzo surowa. Dlaczego? Nie chcemy aby to, co zrobimy, stworzyło możliwość bezkarnego oczerniania czy opluwania ludzi... Wiadomo, ze zawsze są dwie grupy, dla jednej wykasowanie komentarza to cenzura (czasami nazywana 'białoruską'), dla drugiej, to naturalna reakcja mająca zapobiegać ANONIMOWEMU oczernianiu ludzi . Bez względu na to, czy będzie to kandydat A czy B.

Liczymy na wasze pomysły. Jeżeli będzie możliwa ich techniczna realizacja, napewno weźmiemy każdy z nich pod rozwagę... Właśnie do tego ma służyć ten temat.

Planujemy, na przykład, możliwość przysyłania do nas drogą elektroniczną programów wyborczych kandydatów. Jeżeli, oczywiście, będą chętne osoby, aby takie coś przysłać U?miech

Apeluję o wpisywanie się na temat.

Ostatnio zmieniony przez AMIHoO dnia Czw Paź 26, 2006 1:34 pm, w całości zmieniany 1 raz
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
5111406

Bala
Gość
PostWysłany: Czw Paź 26, 2006 12:47 pm   

Bardzo dobry pomysł , jak najwięcej info o kandydatach i ich komitetach . Wiem ze kilka komitetów ma swoje strony internetowe i napewno coś bedzie na kablówce , serwis internetowy powinien połaczyć to wszystko w jedną całosć.
Powrót do góry

Ojciec Wymysliciel
Ojciec Wymysliciel

PostWysłany: Czw Paź 26, 2006 1:28 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

Zgadza się. Taka jest właśnie idea...

Dobrze będzie jak kandydaci, czy też komitety wyborcze, dadzą nam jakieś 'info', namiary na swoje stronki i my tu zbierzemy wszytko w całość...

dla zainteresowanych :

LISTA KANDYDATÓW DO SEJMIKU WOJEWÓDZTWA

Numer Gadu-Gadu
5111406

Thor Steinar
Giermek
Giermek

PostWysłany: Czw Paź 26, 2006 3:31 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

Na początek ekipa od , w pełni "neutrlanego" i "nikogo nie popierającego" , ksiedza proboszcza http://www.dobrowspolne.go.pl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

suissman
Marszalek
Marszalek

PostWysłany: Czw Lis 02, 2006 5:21 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

hmmm...byc może jestem upierdliwie wesoły...ale zastanawiam się nad tą surowa moderacją...Jak rozumiem, chodzi o to, że wszelkie niesprawdzone (podkreślam - nie nieprawdziwe, tylko niesprawdzone) fakty dotyczące kandydatów będa usówane z forum...hmmm...i mam pytanie, czy dotyczyc to bedzie tylko faktow negatywnych?
Bo tak sprawiedliwie, to by było, żeby wszystko co niesprawdzone wywalać...hihihi...
fakt - wypowiedzi byłoby znacznie mniej, ale za to same fakty...heheheheh...
pozdrawiam.

suissman
Marszalek
Marszalek

PostWysłany: Sro Lis 08, 2006 2:11 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

hmmm...być może jestam nie w temacie...ale...o co chodzi w tym poście powyżej...no i dlaczego się on tu znalazł? Confused

Ojciec Wymysliciel
Ojciec Wymysliciel

PostWysłany: Sro Lis 08, 2006 3:05 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

juz usunięte... to był 'bot' reklamowy.

często takie usuwam...

Numer Gadu-Gadu
5111406

suissman
Marszalek
Marszalek

PostWysłany: Wto Lis 14, 2006 12:20 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

Hej.
Mijają juz dwa dni od wyborów...a Wy nie napiszecie nawet kto wygrał.
Ja rozumiem, że oficjalnych wyników jeszcze nie ma, ale moglibyście podac choć te sondażowe...
Oj...coś się rozleniwili tu wszyscy za bardzo...hihihi
pozdrawiam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi