Wiek: 25 Dołączył: 01 Kwi 2004 Posty: 1461 Skąd: Stolec_a, czasem Good Village
Wysłany: Pon Maj 08, 2006 12:14 am
Sadze, ze w wyniku nastepnych wyborow samorzadowych to juz raczej zmieni sie nam marszalek [chociaz sld zawsze moze liczyc w naszym wojewodztwie na troche glosow, a i rynski jest generalnie lubiana osoba, czesto tez gosci w tvp3 olsztyn ], a i jak bedzie z fotelem burmistrza u nas to nie wiadomo, wiec nalezy byc dobrej mysli . No i unijne pieniadze dytrybuowane przez urzad marszalkowski to jedno, a te uzyskane samodzielnie to drugie. Nic nie stoi na przeszkodzie, co by samemu pisac wnioski na to, czy tamto. I tym bym sie bardziej martwil, niz tym, ze nie dostajemy pieniedzy z wojewodztwa. No, ale jak juz pisalem wczesniej nie raz, do takiej roboty to trza zatrudnic dobrego prawnika oblatanego w prawie europejskim i dobrze mu zaplacic - na pewno szybko takie koszta sie zwroca
Wysłany: Wto Maj 09, 2006 11:28 am
sCarY masz rację, tylko żeby zatrudnić dobrego pracownika trzeba dobrze mu zapłcić, a skąd wziąść tyle szmalu, skoro "dobrze nam panującą Rada" z budżetu gminy zabrała środki na wynagrodzenia bezosobowe.
Wysłany: Sro Maj 10, 2006 12:49 am
Rada zabrała kasę na wynagrodzenia bezosobowe?
hm, może szanowna rada pomyślała, że chodzi tu o jakieś tajne wynagrodzenia dla np. cyborgów, transwestytów albo może nawet bikiniarzy
IIIIIIIIII tak trzymać!!! Cyborgom mówimy stanowcze NIE.
_________________ "Nie mam zamiaru leczyc alkoholików ani pseudo polityków. Lubię tańczyc, lubię śpiewac, lubię piwo w siebie wlewac".
To mówił do was JA yosek. <brawo>
Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 1:51 am oświadczenie Radnego.
No tak...znów miałem okazję obejrzenia fragmentów sesji...i zauważyłem, że nie pozwolono jednemu z radnych zadać pytań burmistrzowi i stąd jego oświadczenie w lokalnej kablówce. Hmm...myślę, że bardzo źle się stało. Po pierwsze, z tego co znam przepisy dotyczące samorządu, chyba miał on prawo te pytania zadać...a po drugie, Pani Ł. odebrała tym samym burmistrzowi możliwość obrony.
Oświadczenie radnego kablówka wyemituje kilka, a może kilkanaście razy...ludzie to zobaczą...ale pytania te pozostaną bez odpowiedzi. I wydaje mi się że sytuacja taka zadziała zdecydowanie na niekorzyść burmistrza...hmm..cóż...sami sobie zrobili "dobrze".
A co do merytorycznej treści pytań...hmm...ta sprawa z remontem chodnika w roku 2007, którego, jak wynika z przedstawionych zdjęć i dokumentów w ogóle nie było....to chyba spokojnie dojrzała do przekazania jej prokuraturze.
I muszę przyznać...że obejrzałem to z ogromnym niesmakiem...gdyż cała ta sytuacja jest potwierdzeniem smutnej prawdy, że choć zmienili sie ludzie u władzy, nie zmieniły się sposoby rządzenia. A rządzący wciąż głęboko w du..e maja mieszkańców.
[ Dodano: Sro Kwi 16, 2008 2:32 pm ]
czy ktos może mnie poinformować, czy w temacie oświadczenia radnego AA w kablówce coś się ruszyło
_________________ ...lata doświadczeń i eksperymentów, pozwalają mi bez cienia wątpliwośći potwierdzić prawdziwość stwierdzenia, iż NA DOBRY BROWAREK NIGDY NIE JEST ZA PÓŹNO...
Witam wszystkich , dziś się zalogowałem dzięki sesji w tv dob- sat.
Pozdrawiam .
[ Dodano: Nie Maj 04, 2008 2:24 pm ]
Mało mnie interesują sprawy tego miasta ja tu tylko mieszkam.
Pierwszy raz oglądałem w tv dwie ostatnie sesje.
Lepsze od filmów Beny Hila , dzięki A . Abako i temu chyba J . Kowalskiemu.
Może juz niedługo zaczna prosić jakieś krajowe stacje komercyjne o nagrania z sesji.
Big Brother siada przy AA i Kowalskim.
Mam nadzieję że po kolejnych wyborach tych dwóch panów już nie będzie po co ośmieszać miasto.
O co im chodzi ?
Przecież spierać się i walczyć można w normalny sposób.
Nawet w muaythai zawodnicy siebie szanują .
cdn
[ Dodano: Nie Maj 04, 2008 2:59 pm ]
Myślę , że nie jest zadaniem radnych walka na jad i uszczypliwości.
Pan AA pewnie ma problem ze swoją osobowością a Pan kowalski ma już większe problemy , które powinny podlegać leczeniu.
NIe chciałbym żeby moje dzieci u niego się uczyły.
Chodzi im o wybory ? na 100 % nawet nie zostaną radnymi!
Juz niech nie myslą o stanowisku burmistrza , ponieważ to nie ich progi i klasa!
Leczenie na wojska polskiego w olsztynie - tak !
Chciałbym mieć radnych którzy rozmawiają a nie walczą !!
Zresztą oni walcza nie mając przygotowania z wiedzy.
cdn
[ Dodano: Nie Maj 04, 2008 2:59 pm ]
Myślę , że nie jest zadaniem radnych walka na jad i uszczypliwości.
Pan AA pewnie ma problem ze swoją osobowością a Pan kowalski ma już większe problemy , które powinny podlegać leczeniu.
NIe chciałbym żeby moje dzieci u niego się uczyły.
Chodzi im o wybory ? na 100 % nawet nie zostaną radnymi!
Juz niech nie myslą o stanowisku burmistrza , ponieważ to nie ich progi i klasa!
Leczenie na wojska polskiego w olsztynie - tak !
Chciałbym mieć radnych którzy rozmawiają a nie walczą !!
Zresztą oni walcza nie mając przygotowania z wiedzy.
cdn
[ Dodano: Pon Maj 05, 2008 10:44 am ]
Wpadłem rano na fajny pomysł.
MOże warto promować miasto Dzięki sesjom
Pana AA i JK ubrać tylko w stroje ludowe .
Wycieczki , turyści indywidualni , stragany z ludowizną koło biblioteki ?
A jeszcze lepiej gdyby ich ubrać w zbroje rycerskie ? ( cały czas myslę o AA i JK )
Ciekawy jestem co o tym myslicie
Wiek: 25 Dołączył: 01 Kwi 2004 Posty: 1461 Skąd: Stolec_a, czasem Good Village
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 4:19 pm
Całkiem możliwe, że już to wcześniej gdzies pisałem, ale większość obrad rad miejskich w całym naszym pięknym kraju nie ustępuje kolorystyce tym dobromiejskim. Przykład idzie oczywiście z góry [sejm], co po zniekształceniu przez własne aspiracje i horyzonty poszczególnego radnego potrafi dać cokolwiek komiczne efekty.
A mimo wszystko, sądzę że 'opozycja' w tego typu zgromadzeniach zawsze jest potrzebna, jaka by nie była... Oczywiście lepiej, gdy idzie za tym jakaś klasa, czy ogłada, o merytorycznym przygotowaniu nie wspominając, ale osoby obarczone takimi cechami rzadko biorą się za politykę . I jeśli któryś radny poczuł się przypadkiem urażony, to ja nawet nie o naszej dobromiejskiej opozycji to pisałem, tylko tak ogólnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum