Księgarnia internetowa Solaris - Fantastyka ze świata i okolic
Dobre Miasto.org Forum Dobre Miasto.org
www.dobremiasto.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Cmentarz Komunalny w Dobrym Mieście
Autor Wiadomość
Rajner 25 Płeć:Mężczyzna
Aspirant
Aspirant

PostWysłany: Pon Lis 16, 2009 11:15 am   Cmentarz Komunalny w Dobrym Mieście Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

1 Listopada w Święto zmarłych w trakcie nabożeństwa naprzeciwko Trzech krzyży Katyńskich leżała kupa liści i śmieci . KARYGODNE co robią pracownicy Gospodarki Komunalnej?Pytajnik Wczoraj t.j 15 listopada będąc na cmentarzu stwierdziłem że ta kupa liści i śmieci nadal leży. Wstyd dla rządzących Miastem

Zdjęcie021.jpg
Plik ściągnięto 28 raz(y) 217.14 KB

Ostatnio zmieniony przez Rajner 25 dnia Sro Lis 18, 2009 8:42 am, w całości zmieniany 1 raz
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Yvonne Płeć:Kobieta
Wojownik Zakonu po kilku bitwach

PostWysłany: Pon Lis 16, 2009 3:32 pm   śmieci Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

hmm zastanawiam się do kogo ta pretensja...? może uzasadniona ale niestety źle skierowana a mianowicie dlatego, że to ludzie robią ten śmietnik. Sama widziałam kiedy byłam na cmentarzu i sprzątałam na grobie kiedy obok kobieta zamiast wyrzucić śmieci do stojącego nie daleko śmietnika wyrzuciła sporą reklamówkę śmieci za płot, nie wytrzymałam i zwróciłam uwagę po czym otrzymałam odpowiedź " a od czego są sprzątaczki" ..... ale kiedy zagroziłam , że zadzwonię na policję zareagowała podnosząc śmieci no cóż co ja mogę w takim momencie zrobić tylko współczuć jej głupoty. Tuż po świętach zaraz na drugi dzień śmietniki były opróżnione, szczególnie zwróciłam na to uwagę wyrzucając wypalone znicze, nie raz byłam świadkiem kiedy to ludzie robili śmietnik wokół siebie nikt inny. A może trzeba było zadzwonić ewentualnie odwiedzić dyrektora ZBK w Dobrym mieście osobiście i wyjaśnić ten problem bo ja tak robię, kiedy mi coś przeszkadza bądź źle się dzieje po prostu wyjaśniam to od ręki osobiście.
Powrót do góry

Aspirant
Aspirant

PostWysłany: Wto Lis 17, 2009 9:59 am    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

Szanowna Yvonne. Tak to prawda że ludzie zamiast wyrzucać śmieci do koszy rzucają gdzie popadnie, byle dalej od "swojego" nagrobka. Tym razem było inaczej w czwartek 29.10 i piątek 30.10 przed świętem zmarłych 1.11.2009 pracownicy zakładu komunalnego zgrabili liście wokół trzech krzyży katyńskich na gromadę /kupę/ i prawdopodobnie zapomnieli ich zabrac / wywieźć /.A ludzie jak to ludzie widząc kupę liści zaczęli dosypywać swoje śmieci. Pozdrawiam.
Powrót do góry

PostWysłany: Wto Lis 17, 2009 10:34 am   śmieci Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

a czy na pewno byli to pracownicy zakładu komunalnego, bo z tego co widziałam przy tych krzyżach porządku pilnuje owa starsza pani i to ona grabiła te liście właśnie w te dni, krzycząc na ludzi, że rozlewają wodę koło studni i robią błoto dlatego zwróciła moją szczególnie uwagę. Ale ok przecież nie będziemy się o to sprzeczać kto co i kiedy po prostu ma pan rację na cmentarzu jest brudno i nie ma co polemizować. Zapewne kierownictwo i pracownicy ZBK odwiedzili cmentarz w te święto i widzieli swoje poczynania dlatego można wyciągnąć wnioski. Pozdrawiam
Powrót do góry

Aspirant
Aspirant

PostWysłany: Czw Lis 19, 2009 12:23 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

Yvonne . Pomyliłaś Grób nieznanego żołnierza / cytat --że rozlewają wodę koło studni i robią błoto dlatego zwróciła moją szczególnie uwagę / z krzyżami upamiętniającymi męczeńską śmierć oficerów Polskich w Katyniu Miednoje i Krasnobielsku
Napewno byli to pracownicy ZBK

[ Dodano: Nie Lis 29, 2009 6:01 pm ]
Dziś mamy 29.listopada 2009 i śmieci nadal leżą

[ Dodano: Sob Gru 05, 2009 8:16 am ]
4 Grudnia 2009 i nic sie nie zmieniło jedynie śmieci przybyło

Zdjęcie023.jpg
Plik ściągnięto 22 raz(y) 101.78 KB

Trz krzyże 29.11.2009.jpg
Plik ściągnięto 17 raz(y) 95.71 KB

Powrót do góry

PostWysłany: Sob Gru 12, 2009 1:32 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

WSTYD mi za nasze Dobre Miasto, bo zapewne w innym mieście nie pozwolili by na takie zachowanie instytucji porządkowych....a tym bardziej na cmentarzu, gdzie należy się temu miejscu szacunek, spokój a tym bardziej porządek....dziwi mnie tylko, że jeszcze nikt na to nie zareagował!!!! do Rajnera: uwierzy pan , że takich brudnych miejsc w naszym mieście jest wiele a przykładem jest chociażby mój post zresztą też przez samorządowców olany:)

sCarY Płeć:Mężczyzna
Wielki Mistrz Zakonu Marii

PostWysłany: Sob Gru 12, 2009 2:34 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

Rajner 25 napisał/a:
Wstyd dla rządzących Miastem

Wydaje mi się, że choćby z szacunku dla Polaków zamordowanych przez NKWD, wypadałoby się wyrażać po polsku, a nie przy pomocy rusycyzmów :>. Taka dygresja.

A w temacie, to problem wynika raczej z ignorancji i głupoty, niż jakiejkolwiek złej woli. Myślę, że wystarczyłby nawet zwykły telefon, gdzie trzeba, a jak to by nie wystarczyło, jest cała gama innych środków nacisku - od np. zgłoszenia sprawy u radnego po wkręcenie w sprawę mediów. Ci i ci nie mają raczej co robić, więc z pewnością będą bardziej niż zadowoleni U?miech krzywy.

Yvonne napisał/a:
WSTYD mi za nasze Dobre Miasto, bo zapewne w innym mieście nie pozwolili by na takie zachowanie instytucji porządkowych....a tym bardziej na cmentarzu, gdzie należy się temu miejscu szacunek, spokój a tym bardziej porządek

Ja to bym nawet złotówki nie postawił na stwierdzenie, że wszędzie indziej jest lepiej Wink

Numer Gadu-Gadu
2757332

PostWysłany: Sob Gru 12, 2009 3:14 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

może źle się wyraziłam, nie chodziło mi, że wszędzie indziej jest lepiej tylko na pewno byłaby szybsza reakcja po takich postach, informacjach i skargach. Telefony były jeżeli chodzi o mojego posta, pisane emaile do urzędu aby coś z tym fantem zrobić, zresztą wspominałam już o tym wcześniej w Twoim sCarY poście o "brzydactwach miasta" ale niestety odzewu nie było.....wciąż jest brudno, niebezpiecznie i widok obrzydza a tym bardziej, że zbliżają się święta.....

Aspirant
Aspirant

PostWysłany: Sob Gru 12, 2009 4:54 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

[quote="sCarY"]
Rajner 25 napisał/a:
cytat "Myślę, że wystarczyłby nawet zwykły telefon, gdzie trzeba, a jak to by nie wystarczyło, jest cała gama innych środków nacisku - od np. zgłoszenia sprawy u radnego po wkręcenie w sprawę mediów."

sCarY Wielki Mistrzu Zakonu Marii - jeśli tak uważasz, to co stoi na przeszkodzie abyś zatelefonował gdzie trzeba Pozdrawiam
Powrót do góry

sCarY Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Nie Gru 13, 2009 2:07 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

Yvonne napisał/a:
Telefony były jeżeli chodzi o mojego posta, pisane emaile do urzędu aby coś z tym fantem zrobić

Dlatego sugerowałbym raczej kontakt z kimś, kto będzie miał prosty interes w tym, by sprawą się zająć - czy któryś radny, czy któreś z 'mediów' lokalnych. Oni i tak nie mają zbytnio tematów, więc chęć ruszenia pośladów będzie z pewnością większa, niż w przypadku osoby odbierającej maile w urzędzie Wink

Rajner 25 napisał/a:

sCarY Wielki Mistrzu Zakonu Marii - jeśli tak uważasz, to co stoi na przeszkodzie abyś zatelefonował gdzie trzeba Pozdrawiam

Na przeszkodzie stoi mój totalny brak oburzenia i zaangażowania społecznego Wink

Numer Gadu-Gadu
2757332

Odpowiedz do tematu