Wiek: 25 Dołączył: 01 Kwi 2004 Posty: 1461 Skąd: Stolec_a, czasem Good Village
Wysłany: Sob Lis 13, 2004 11:24 am
Deathmetal napisał/a:
Nie s±dzicie, że te opowie¶ci o busach Boczka zaczynaj± robić się już troszku nudne?
Nie
Deathmetal napisał/a:
I tak jeĽdzicie tymi busami do Olsztyna, więc wydaje mi się, że Wasze gadanie na temat stanu technicznego busów i przetrwaniu po jeĽdzie z Panem Boczkowskim jest bardzo zbędne.Narka.
Najwyrazniej nie miales okazji zbyt wiele razy jechac z boczkiem, czy tym, czy tym . Boczki sa jak 'seksmisja', albo 'rejs' - zawsze smieszne...
Wiek: 26 Dołączył: 01 Kwi 2004 Posty: 934 Skąd: Dobre Miasto
Wysłany: Pon Gru 20, 2004 6:38 pm
W busie Boczka przy tabliczce z napisem "OLSZTYN" pojawił się napis "Nie zajeżdżam do Barcikowa".
I w sumie dobrze przynajmiej wiadomo czego sie spodziewac!!!
Wysłany: Pon Gru 20, 2004 7:48 pm
=DragOn= napisał/a:
W busie Boczka przy tabliczce z napisem "OLSZTYN" pojawił się napis "Nie zajeżdżam do Barcikowa".
I w sumie dobrze przynajmiej wiadomo czego sie spodziewac!!!
Ale chyba tylko boczek senior, nie? Hahaha, oni powinni sie doczekac pomnika
Wysłany: Wto Gru 21, 2004 1:46 pm BOCZKOWSKI ZACHOWUJE SIĘ PO HAMSKU
sCarY napisał/a:
Ais napisał/a:
a wczoraj pan boczek brzydko sie odezwal do pewnego dziadka.. Bylam oburzona, chcialam mu zwrocic uwage, ale z obawy ze by mnie nie zabral jakbym zapyskowala, to zamilkłam, ale w duchu solidaryzowalam sie z dziadkiem (ten boczek jest okropny blee)
Moglabys sprecyzowac swoje wrazenia? Nie wiadomo, o co chodzilo zbytnio [bez powodu sie brzydko nie odezwal]
jaki¶ tydzień temu w podobnie hamski sposób odezwał się niczemu winnej miojej mamy mysle że niemozna tego tak zostawić jak widze to niebyła jednorazowa sytłacja. na takie hamskie zagrywki co można zrobić , być takim hamem w stosunku do niego jak on i mu wpierdzielić ?. ja niewiem co zrobic , niechcem tego tak zostawić , niejeĽdze już z boczkowskim wole sobie poczekać 20-30min niż dorabiać hama.
Ostatnio wracalem ze starym boczkiem z Olsztyna i grzecznie sie zapytalem czy moglby sie zatrzymac kolo szpitala a on odburknal: Jak postawia tam przystanek to sie zatrzymam.
Wysłany: Wto Gru 21, 2004 5:01 pm
Jaskun napisał/a:
Ostatnio wracalem ze starym boczkiem z Olsztyna i grzecznie sie zapytalem czy moglby sie zatrzymac kolo szpitala a on odburknal: Jak postawia tam przystanek to sie zatrzymam.
Przestrzega przepisow . Przeciez tam nie mozna sie zatrzymywac
Wiek: 26 Dołączył: 01 Kwi 2004 Posty: 934 Skąd: Dobre Miasto
Wysłany: Wto Gru 21, 2004 5:56 pm
sCarY napisał/a:
Jaskun napisał/a:
Jak to nie!!! Tylko musi zjechac na ta boczna ulice
Wysłany: Wto Gru 21, 2004 6:12 pm
=DragOn= napisał/a:
sCarY napisał/a:
Jaskun napisał/a:
kolo szpitala.
Jak to nie!!! Tylko musi zjechac na ta boczna ulice
A jestes tak totalnie w 100% pewien? Bo ja tam przystanku nie widze, a jest wyraznie napisane w ktorymstam przepisie, ze kierowcy moga sie zatrzymywac tylko na przystankach.
Wysłany: Wto Gru 21, 2004 6:16 pm
No wlasnie nie moze;]. Rok temu chyba weszly przepisy ze pasazerow mozna wysadzac tylko na przystankach a nie gdzie popadnie(jest chyba za to 2 tys. kary). W niektorych busach nawet kartki z ta informacja wisialy. Wiec trzeba liczyc na łaske Boczka buehehehe.
Mi nie chodzilo o to ze sie nie zatrzymal tylko o to jak sie zwraca do swoich klientow. Juz kilka razy sie spotkalem z tym, ze sie nie zatrzymali ale oznajmili mi to w bardziej cywilizowany sposob
Chodzi tu o to, że busy mog± się tylko zatrzymywać na przystankach PKS, jeżeli kierowca zatrzymuje sie w innym miejscu to naraża się na mandat...
_________________ "W jaki mieście w tym roku odbywa się "Festiwal Filmowy Cannes" ? -"-Cristina Aguilera
Tak sobie czytam ten post....i widzę że Boczek nie cieszy sie w tym mie¶cie popularno¶ci±...hihihi...i się temu nie dziwię, bo wg mnie to po prostu cham. I nie chodzi tu o to czy zatrzyma się on przy szpitalu, czy nie...tylko o to jak traktuje pasażerów, którzy, jakby na to nie patrzeć, s± Ľródłem jego dochodów.
Ale jak to mówi± - kto się chamem urodził, ten ...
Aaaa....jeszcze mam radę dla ObywatelaX - mam nadzieję że w li¶cie do Swiętego Mikołaja zaznaczyłe¶, żeby koniecznie przyniósł Ci pod choinkę słownik ortograficzny....
Pozdrawiam wszystkich.
_________________ ...lata doświadczeń i eksperymentów, pozwalają mi bez cienia wątpliwośći potwierdzić prawdziwość stwierdzenia, iż NA DOBRY BROWAREK NIGDY NIE JEST ZA PÓŹNO...
??????? Gość
Wysłany: Pią Sty 14, 2005 8:49 pm CHLEWIK Boczków
Ja to słyszałam o innej sytuacji z Boczkiem w Olsztynie
starsza pani z dzieckiem wsiadła do chlewiku dziecko
położyło rękę na szybe Tolek to zobaczył i w¶ciekł
się odpowiadaj±c pani "Niech sobie dziecko w DUPĘ
wsadzi te swoje paluszki a nie będzie mi busa brudziło"
pani z dzieckiem wysiadła i poszła do innego busa
komentarzu Tolka nie przytaczam poniewarz czytaj±
to również dzieci i maja niezły ubaw
nigdy nie byłam klientem państwa BOCZKÓW !!! [/b]
CO do busów boczków, to były by normalne, gdyby nie to, że oni w nich zrobili dodatkowe instalacje centralnego ogrzewania!! Tam nie można wytrzymać , trzeba sie do podkoszulka rozbierać, szczególnie jak usi±dzisz pod oknem w przed ostatnim siedzeniu po prawej stronie, tam pod siedzeniami,zamieszczona jest dmuchawa z gooooor±cym powietrzem. Fakt może zda to egzamin gdy będzie -22 stopnie (jak to bywało rano w tamtym roku), ale nie teraz gdy cały czas jest plusowa temperatura. Poza tym to jest niezdrowe tak sie przegrzewać i nagle wychodzić na zimne powietrze. Co do sposobu "komunikowania" się kierowców z pasażerami (klientami) sie nie wypowiadam...
_________________ "W jaki mieście w tym roku odbywa się "Festiwal Filmowy Cannes" ? -"-Cristina Aguilera
tak mnie ten temat zaintrygował, że trochę poszperałem i cos znalazłem.
Otóż, żeby Boczek mógł wozić pasażerów, musiał uzyskać zezewolenie...z tego co wiem to od starosty(ale tu mogę się mylić). I do organu wydaj±cego zezwolenie należałoby kierować skargi na zachowanie Boczka oraz stan jego pojazdów.
Jest tez co¶ takiego jak PRAWO PRZEWOZOWE i tam stoi jak byk:
Art. 11.
1. PrzewoĽnik jest obowi±zany podać do publicznej wiadomo¶ci, w sposób zwyczajowo przyjęty, ustalone lub stosowane przez niego taryfy lub cenniki.
2. PrzewoĽnik zapewnia zainteresowanym bezpłatny wgl±d do obowi±zuj±cych go przepisów przewozowych.
Proszę mi pokazać, gdzie Boczek podaje do publicznej wiadomo¶ci taryfy i cenniki...o tym, żeby miał do wgl±du jakiekolwiek przepisy juz nie wspomnę...
Art. 14.
1. PrzewoĽnik jest obowi±zany do zapewnienia podróżnym odpowiednich warunków bezpieczeństwa i higieny oraz wygody i należytej obsługi.
2. PrzewoĽnik powinien podejmować działania ułatwiaj±ce korzystanie ze ¶rodków transportowych, punktów odprawy, przystanków i peronów osobom niepełnosprawnym, w tym również poruszaj±cym się na wózkach inwalidzkich.
I tu Boczek wyłożyłby sie kompletnie, jak zreszt± większo¶ć przewoĽników busikowych...
Art. 16.
1. Umowę przewozu zawiera się przez nabycie biletu na przejazd lub spełnienie innych okre¶lonych przez przewoĽnika warunków dostępu do ¶rodka transportowego, a w razie ich nieustalenia - przez samo zajęcie miejsca w ¶rodku transportowym.
wystarczy więc wsi±¶c do busa, i umowa zawarta...a wtedy już Boczek tak zwyczajnie nie może nas z busa wyrzucić...to byłoby zerwanie umowy i możnaby domagać sie od niego odszkodowania...
I jeszcze jedno...jest w tej ustawie taki artykuł o zmianach umowy przewozu...i mam taki pomysł: trzeba kupić bilet do Olsztyna i ż±dać, żeby nam ten bilet dał, a potem np w dywitach, czy gdziekolwiek po drodze stwierdzić, że wysiadamy i ż±dać, raz że zwrotu tych kilku groszy, ale i dokonania korekty w bilecie...hehehe...a gdy Boczek, tylko wyda nam nowy bilet, to w ten sposób oszukuje Urz±d Skarbowy...
O tym że Boczek wyjeżdża raz trochę wcze¶niej, a raz trochę póĽniej, już nie wspomnę...a to też można wykorzystać przeciwko niemu....
Ale tak całkiem prywatnie, to uważam, ze po prostu kto¶ wieczorow± por± powinien mu dac w ryja i tyle...
_________________ ...lata doświadczeń i eksperymentów, pozwalają mi bez cienia wątpliwośći potwierdzić prawdziwość stwierdzenia, iż NA DOBRY BROWAREK NIGDY NIE JEST ZA PÓŹNO...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum