Księgarnia internetowa Solaris - Fantastyka ze świata i okolic
Dobre Miasto.org Forum Dobre Miasto.org
www.dobremiasto.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Nowy bus Boczka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Autor Wiadomość
sCarY Płeć:Mężczyzna
Wielki Mistrz Zakonu Marii

PostWysłany: Sob Lis 13, 2004 11:24 am    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Deathmetal napisał/a:
Nie s±dzicie, że te opowie¶ci o busach Boczka zaczynaj± robić się już troszku nudne?

Nie Suszę zęby

Deathmetal napisał/a:
I tak jeĽdzicie tymi busami do Olsztyna, więc wydaje mi się, że Wasze gadanie na temat stanu technicznego busów i przetrwaniu po jeĽdzie z Panem Boczkowskim jest bardzo zbędne.Narka.

Najwyrazniej nie miales okazji zbyt wiele razy jechac z boczkiem, czy tym, czy tym Suszę zęby. Boczki sa jak 'seksmisja', albo 'rejs' - zawsze smieszne...

Numer Gadu-Gadu
2757332
Dragon Płeć:Mężczyzna
Jedyny Smok w Zakonie
Jedyny Smok w Zakonie

PostWysłany: Pon Gru 20, 2004 6:38 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W busie Boczka przy tabliczce z napisem "OLSZTYN" pojawił się napis "Nie zajeżdżam do Barcikowa".
I w sumie dobrze przynajmiej wiadomo czego sie spodziewac!!! WoooW
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7564141

PostWysłany: Pon Gru 20, 2004 7:48 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

=DragOn= napisał/a:
W busie Boczka przy tabliczce z napisem "OLSZTYN" pojawił się napis "Nie zajeżdżam do Barcikowa".
I w sumie dobrze przynajmiej wiadomo czego sie spodziewac!!! WoooW

Ale chyba tylko boczek senior, nie? Hahaha, oni powinni sie doczekac pomnika Suszę zęby

Numer Gadu-Gadu
2757332
OBYWATEL X
Gość
PostWysłany: Wto Gru 21, 2004 1:46 pm   BOCZKOWSKI ZACHOWUJE SIĘ PO HAMSKU

sCarY napisał/a:
Ais napisał/a:
a wczoraj pan boczek brzydko sie odezwal do pewnego dziadka.. Bylam oburzona, chcialam mu zwrocic uwage, ale z obawy ze by mnie nie zabral jakbym zapyskowala, to zamilkłam, ale w duchu solidaryzowalam sie z dziadkiem (ten boczek jest okropny blee)

Moglabys sprecyzowac swoje wrazenia? Nie wiadomo, o co chodzilo zbytnio [bez powodu sie brzydko nie odezwal] Zło?liwo?ć

jaki¶ tydzień temu w podobnie hamski sposób odezwał się niczemu winnej miojej mamy mysle że niemozna tego tak zostawić jak widze to niebyła jednorazowa sytłacja. na takie hamskie zagrywki co można zrobić , być takim hamem w stosunku do niego jak on i mu wpierdzielić PytajnikPytajnik?. ja niewiem co zrobic , niechcem tego tak zostawić , niejeĽdze już z boczkowskim wole sobie poczekać 20-30min niż dorabiać hama.
Powrót do góry
Jaskun
Wojownik Zakonu po kilku bitwach

PostWysłany: Wto Gru 21, 2004 3:14 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ostatnio wracalem ze starym boczkiem z Olsztyna i grzecznie sie zapytalem czy moglby sie zatrzymac kolo szpitala a on odburknal: Jak postawia tam przystanek to sie zatrzymam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

PostWysłany: Wto Gru 21, 2004 5:01 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jaskun napisał/a:
Ostatnio wracalem ze starym boczkiem z Olsztyna i grzecznie sie zapytalem czy moglby sie zatrzymac kolo szpitala a on odburknal: Jak postawia tam przystanek to sie zatrzymam.

Przestrzega przepisow Wink. Przeciez tam nie mozna sie zatrzymywac Zło?liwo?ć

Numer Gadu-Gadu
2757332
Dragon Płeć:Mężczyzna
Jedyny Smok w Zakonie
Jedyny Smok w Zakonie

PostWysłany: Wto Gru 21, 2004 5:56 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

sCarY napisał/a:
Jaskun napisał/a:

Jak to nie!!! Tylko musi zjechac na ta boczna ulice
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7564141

PostWysłany: Wto Gru 21, 2004 6:12 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

=DragOn= napisał/a:
sCarY napisał/a:
Jaskun napisał/a:
kolo szpitala.

Jak to nie!!! Tylko musi zjechac na ta boczna ulice

A jestes tak totalnie w 100% pewien? Bo ja tam przystanku nie widze, a jest wyraznie napisane w ktorymstam przepisie, ze kierowcy moga sie zatrzymywac tylko na przystankach.

Numer Gadu-Gadu
2757332
lolo
Gość
PostWysłany: Wto Gru 21, 2004 6:16 pm   

No wlasnie nie moze;]. Rok temu chyba weszly przepisy ze pasazerow mozna wysadzac tylko na przystankach a nie gdzie popadnie(jest chyba za to 2 tys. kary). W niektorych busach nawet kartki z ta informacja wisialy. Wiec trzeba liczyc na łaske Boczka buehehehe.
Powrót do góry
Jaskun

PostWysłany: Sro Gru 22, 2004 10:11 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mi nie chodzilo o to ze sie nie zatrzymal tylko o to jak sie zwraca do swoich klientow. Juz kilka razy sie spotkalem z tym, ze sie nie zatrzymali ale oznajmili mi to w bardziej cywilizowany sposob U?miech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
AMIHoO Płeć:Mężczyzna
Ojciec Wymysliciel
Ojciec Wymysliciel

PostWysłany: Czw Gru 23, 2004 12:16 am    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jaskun napisał/a:

Chodzi tu o to, że busy mog± się tylko zatrzymywać na przystankach PKS, jeżeli kierowca zatrzymuje sie w innym miejscu to naraża się na mandat...

Numer Gadu-Gadu
5111406
suissman
Marszalek
Marszalek

PostWysłany: Czw Gru 23, 2004 9:51 am    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak sobie czytam ten post....i widzę że Boczek nie cieszy sie w tym mie¶cie popularno¶ci±...hihihi...i się temu nie dziwię, bo wg mnie to po prostu cham. I nie chodzi tu o to czy zatrzyma się on przy szpitalu, czy nie...tylko o to jak traktuje pasażerów, którzy, jakby na to nie patrzeć, s± Ľródłem jego dochodów.
Ale jak to mówi± - kto się chamem urodził, ten ...
Aaaa....jeszcze mam radę dla ObywatelaX - mam nadzieję że w li¶cie do Swiętego Mikołaja zaznaczyłe¶, żeby koniecznie przyniósł Ci pod choinkę słownik ortograficzny....
Pozdrawiam wszystkich.

???????
Gość
PostWysłany: Pią Sty 14, 2005 8:49 pm   CHLEWIK Boczków

Ja to słyszałam o innej sytuacji z Boczkiem w Olsztynie
starsza pani z dzieckiem wsiadła do chlewiku dziecko
położyło rękę na szybe Tolek to zobaczył i w¶ciekł
się odpowiadaj±c pani "Niech sobie dziecko w DUPĘ
wsadzi te swoje paluszki a nie będzie mi busa brudziło"
pani z dzieckiem wysiadła i poszła do innego busa
komentarzu Tolka nie przytaczam poniewarz czytaj±
to również dzieci i maja niezły ubaw Suszę zęby Suszę zęby
nigdy nie byłam klientem państwa BOCZKÓW !!! Cool [/b]
Powrót do góry
AMIHoO Płeć:Mężczyzna
Ojciec Wymysliciel
Ojciec Wymysliciel

PostWysłany: Nie Sty 16, 2005 10:43 am    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

CO do busów boczków, to były by normalne, gdyby nie to, że oni w nich zrobili dodatkowe instalacje centralnego ogrzewania!! Tam nie można wytrzymać , trzeba sie do podkoszulka rozbierać, szczególnie jak usi±dzisz pod oknem w przed ostatnim siedzeniu po prawej stronie, tam pod siedzeniami,zamieszczona jest dmuchawa z gooooor±cym powietrzem. Fakt może zda to egzamin gdy będzie -22 stopnie (jak to bywało rano w tamtym roku), ale nie teraz gdy cały czas jest plusowa temperatura. Poza tym to jest niezdrowe tak sie przegrzewać i nagle wychodzić na zimne powietrze. Co do sposobu "komunikowania" się kierowców z pasażerami (klientami) sie nie wypowiadam... Suszę zęby

Numer Gadu-Gadu
5111406
suissman
Marszalek
Marszalek

PostWysłany: Pon Sty 17, 2005 3:31 pm    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tak mnie ten temat zaintrygował, że trochę poszperałem i cos znalazłem.
Otóż, żeby Boczek mógł wozić pasażerów, musiał uzyskać zezewolenie...z tego co wiem to od starosty(ale tu mogę się mylić). I do organu wydaj±cego zezwolenie należałoby kierować skargi na zachowanie Boczka oraz stan jego pojazdów.
Jest tez co¶ takiego jak PRAWO PRZEWOZOWE i tam stoi jak byk:
Art. 11.
1. PrzewoĽnik jest obowi±zany podać do publicznej wiadomo¶ci, w sposób zwyczajowo przyjęty, ustalone lub stosowane przez niego taryfy lub cenniki.
2. PrzewoĽnik zapewnia zainteresowanym bezpłatny wgl±d do obowi±zuj±cych go przepisów przewozowych.
Proszę mi pokazać, gdzie Boczek podaje do publicznej wiadomo¶ci taryfy i cenniki...o tym, żeby miał do wgl±du jakiekolwiek przepisy juz nie wspomnę...
Art. 14.
1. PrzewoĽnik jest obowi±zany do zapewnienia podróżnym odpowiednich warunków bezpieczeństwa i higieny oraz wygody i należytej obsługi.
2. PrzewoĽnik powinien podejmować działania ułatwiaj±ce korzystanie ze ¶rodków transportowych, punktów odprawy, przystanków i peronów osobom niepełnosprawnym, w tym również poruszaj±cym się na wózkach inwalidzkich.
I tu Boczek wyłożyłby sie kompletnie, jak zreszt± większo¶ć przewoĽników busikowych...

Art. 16.
1. Umowę przewozu zawiera się przez nabycie biletu na przejazd lub spełnienie innych okre¶lonych przez przewoĽnika warunków dostępu do ¶rodka transportowego, a w razie ich nieustalenia - przez samo zajęcie miejsca w ¶rodku transportowym.
wystarczy więc wsi±¶c do busa, i umowa zawarta...a wtedy już Boczek tak zwyczajnie nie może nas z busa wyrzucić...to byłoby zerwanie umowy i możnaby domagać sie od niego odszkodowania...
I jeszcze jedno...jest w tej ustawie taki artykuł o zmianach umowy przewozu...i mam taki pomysł: trzeba kupić bilet do Olsztyna i ż±dać, żeby nam ten bilet dał, a potem np w dywitach, czy gdziekolwiek po drodze stwierdzić, że wysiadamy i ż±dać, raz że zwrotu tych kilku groszy, ale i dokonania korekty w bilecie...hehehe...a gdy Boczek, tylko wyda nam nowy bilet, to w ten sposób oszukuje Urz±d Skarbowy...
O tym że Boczek wyjeżdża raz trochę wcze¶niej, a raz trochę póĽniej, już nie wspomnę...a to też można wykorzystać przeciwko niemu....
Ale tak całkiem prywatnie, to uważam, ze po prostu kto¶ wieczorow± por± powinien mu dac w ryja i tyle...

Strona 4 z 5 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Odpowiedz do tematu